Når det handler om selskabsret er det ikke lige meget, hvilken selskabsform du vælger til din virksomhed.

At drive virksomhed kan være hårdt og foranderligt, der kan ske ændringer af de forhold som betyder noget for din virksomhed og kan få betydning for, hvordan din virksomhed bør se ud i fremtiden. De ændringer kan gør at det er tid til at du skal omdanne din virksomhed til et selskab eller skifte selskabsform, for at kunne vokse. Skal du ansætte din første medarbejder, en direktør eller skal din virksomhed have en professionel bestyrelse.

Hos Advokathuset Stevns kan vi hjælpe dig med styre igennem de faldgruber der kan være når der sker ændringer i din virksomhed.

Selskabsret og selskabsformer

Der findes mange forskellige selskabsformer og alt efter, hvilken form du vælger vil der være forskellige regler og krav til dig og virksomheden. Hvis din virksomhed går fra at have været en enkeltmandsvirksomhed, til at blive omdannet til et selskab, vil du stå overfor at virksomheden mødes af nye krav, når den bliver omfattet af selskabsret.

De mest almindelige former for selskaber, der dannes i Danmark er:

  • Aktieselskab
  • Anpartsselskab
  • Kommanditselskab
  • Partnerselskab
  • Interessentskab
  • Iværksætterselskab
  • (Nyt medarbejderinvesteringsselskab)

Vi hjælper med at udarbejde de nødvendige dokumenter for, at etablere selskabet og står for, at få registreret selskabet hos Erhvervsstyrelsen.

Ansættelser

Når der skal laves en ansættelseskontrakt er der mange vilkår, som skal tages op til overvejelse. Skal der laves en generel ansættelseskontrakt, der med små ændringer kan tilpasses den enkelte medarbejder.

Måske skal der laves individuelt tilpasset kontrakter?

Er der behov for en konkurrenceklausul eller andre særlige pligter som medarbejderen skal efterleve?

Er det lovligt at bestemme om du må åbne medarbejderens mail?

Hos Advokathuset Stevns kan vi hjælpe dig med alle de spørgsmål du må have i udarbejdelsen af medarbejderkontrakter og kan hjælpe dig med opsigelses- og bortvisningssager.

Vil du vide mere eller har du brug for rådgivning så kontakt Advokathuset Stevns på telefon 56 50 44 00 eller mail info@advokathusetstevns.dk